Bladen en Schijven Vlindermachine

Omschrijving Bladen en schijven voor vlindermachine

Ben je in het bezit van een vlindermachine en op zoek naar losse bladen of schijven? Dan kun je deze gewoon los bij ons bestellen.

Klik hier voor contackt

Voor de Lievers vlindermachine zijn verschillende bladen of schijven leverbaar. Zo kun je deze troffelmachine op meerdere manieren gebruiken. Voor de LTM 600 hebben wij de volgende modellen:

– Set van vier combinatiebladen
– Schuurschijf met doorsnee 600 millimeter

Vraag over dit product?

Omschrijving Bladen en schijven voor vlindermachine

Goedkopere vlindermachines hebben vaak kwetsbare onderdelen 

Je koopt al voor enkele honderde euro,s een vlindermachine. Dat kan handig zijn als je een vlindermachine slechts af en toe gebruikt en het apparaat de rest van de tijd staat te verstoffen in de schuur. Beschouw je jezelf als een hobbyman die geregeld betonvloertje maakt, dan raad ik aan wat meer geld uit te geven voor de aanschaf van een vlindermachine. Een goedkopere vlindermachine kan vaak ook schuren, maar de gebruikte slijt zijn dikwijls van een matige kwaliteit. Het verschil in prijs merken wij tijdens het testen, waar nog wel eens een accessoire afbreekt. Een duurdere vlindermachine heeft vaak ook een krachtige motor, die ook grotere hoeveelheden aankan.
Bladen en Schijven Vlindermachine

Bladen en Schijven Vlindermachine

Het belangrijkst bij het vloeren maken is de beton. Is deze niet goed (lees: je zult zeker een half uur hard moeten werken), dan zal je vloer nooit zo goed worden. Daarnaast is het van belang dat je niet te veel vocht gebruikt.

Wat betreft de vlindermachine zelf kan het vanaf dat punt eigenlijk niet meer fout gaat, tenzij je ‘m helemaal verkeerd gebruikt. Wel kan een goede variant je het een stuk makkelijker maken en een duwtje in de weg naar perfectie geven. Was ze overigens wel met water, maar reinig de machine niet met een droge doek of keukenpapier.

Omschrijving Bladen en schijven voor vlindermachine

Waar je bij de aanschaf op moet letten is het materiaal (is het stevig genoeg en is er aluminium of RVS gebruikt ?), wat voor soort beton de machine kan maken en of hij een schroefklem heeft. Als deze laatste ontbreekt raden wij het af om hem aan te schaffen omdat je hiermee nooit genoeg kracht kunt zetten en hij continu zal verschuiven.