Wat is vlinderen

?

Vlinderen is het egaliseren van beton dat nog niet geheel is uitgehard. Vlinderen is noodzakelijk om een netjes eindresultaat te verkrijgen. U kunt dit handmatig doen, maar dit karwei is een stuk makkelijker met een vlindermachine. Wij bieden u meerdere machines aan. Al onze vlindermachines zijn kwalitatief sterk, en hebben en lange levensduur.

Wat is vlinderen

Wat is vlinderen

Het overtollige water wat er nog op ligt wordt er met een watertrekker afgehaald. Dan gaat de vlindermachine de bovenste laag van het beton open schuren. Betonvloeren De Ronde vlindert met diverse machine’s. Wanneer de vloer los is geschuurd kan er indien gewenst begonnen worden met het instrooien van de slijtlaag

Beton kan met de hand worden gevlinderd, maar dat is niet aan te raden. Met de hand vlinderen is een langdurig karwei en is erg vermoeiend. Met een vlindermachine worden dit soort werkzaamheden een stuk makkelijker. Al onze machines zijn echte kwaliteitsproducenten, en zijn goed geschikt om mee te vlinderen. Wij verkopen verscheidene modellen, zodat u altijd een passende machine kan aanschaffen om mee te werken.

Zelf beton vlinderen is best een zwaar klusje. De vlindermachines zijn vrij krachtig en het vergt nog aardig wat spierkracht om deze apparaten goed onder controle te houden. Verder is het wel handig als je een beetje ervaring hebt met een vlindermachine. Er zijn heel wat instellingen waar je rekening mee moet houden en het is vanzelfsprekend wel de bedoeling dat je een egaal resultaat krijgt. Daarbij komt nog dat je uiteraard een vlindermachine moet kopen of huren om aan de slag te kunnen. Heb je enige ervaring of gaat het om een vloer die niet per se perfect hoeft te zijn, dan kan je het gerust zelf proberen. Ben je minder handig met dit soort machines, dan laat je deze klus best over aan een professional.